MODERNIZAREA VAMII GIURGIU, UNA DINTRE PRIORITATILE MUNICIPALITATII PENTRU ANUL 2015

MODERNIZAREA VAMII GIURGIU, UNA DINTRE PRIORITATILE MUNICIPALITATII PENTRU ANUL 2015

Proiectul cu finantare europeana în valoare de 15 milioane de euro care are ca termen de executie și finalizare 31 decembrie 2015 a fost deja licitat și constă în amenajarea a două parcări mari la intrarea și ieșirea din țară.
Zilele acestea se face organizarea de șantier și urmează o perioadă de aproape opt luni de zile în care se va lucra la structura de beton a Podului Prieteniei. Primarul Nicolae Barbu a mai spus în conferința de presă că “urmează o perioadă grea pentru cei care tranzitează România prin vama Giurgiu , se va lucra la Pod fără a se întrerupe circulația rutieră , se va circula pe o bandă” . Tot în cadrul acestui proiect se vor reface parcările și căile de acces în și dinspre Bulgaria.
De asemenea, întreaga zonă a Vămii va intra într-un amplu proces de modernizare și astfel, intrarea în vama Giurgiu se va face prin vechea intrare, pe la Poliția Locală, în acest fel evitându-se circulația tirurilor prin cartierul Rudari.
Totodată, va fi construită şi o bandă de refugiu vis-a-vis de restaurantul “Prietenia” pentru tiruri și una pentru autoturisme. Singura amenajare peisagistică din zona vămii va fi la intrarea în țară. Întreaga zonă, de după vechea stație de taxare, se va amenaja (apa, aspersoare gazon, pomi și toalete) pentru a fi o zonă salubră și acceptabilă, vor fi parcări și sunt necesare anumite condiții pentru cei care vor staționa în zonă.
De asemenea, va fi construit un sens giratoriu între cele două benzinării Petrom, iar tirurile care vor ieși sau vor intra în țară vor trebui să facă sensul giratoriu. (nu vor face drepata spre Oinac, fac sensul giratoriu, urcă rambleul și vor ieși pe la Poliția Locală).
În cadrul aceluiași proiect municipalitatea a prevăzut și refacerea străzii 1 Decembrie 1918 de după barieră, spre cartierul Rudari, unde se vor face trotuare, iar strada va fi prevazută cu doar două benzi de cirulație rutieră.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Amenzi in cazul falsurilor constatate in declaratiile privind taxa de habitat

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.